Nieuwjaarsreceptie 2024: mix van klassiek en verrassende wijnen

By
86
Nieuwjaarsreceptie 2024: mix van klassiek en verrassende wijnen

 

Het was een mix van klassieke wijnen en verrassende wijnen waarmee we 2024 zijn gestart. We hebben getoost met een… Silvaner uit het Franken gebied. Een heerlijke frisse Brut Nature. Tot de verrassende wijnen horen ook wijnen van de druiven chasselas en refosco. Wijnen van chardonnay, grauburgunder (piot gris) en cabernet sauvignon, merlot en petit verdot zijn klassiek te noemen.

Voorzitter Eric memoreerde in zijn speech lief en leed, om vooral te benadrukken dat we bofferds zijn die genieten van vloeibaar geluk in het glas. Deze avond genoten we ook van een uitgekiend aanbod van charcuterie en kazen.

Swantje wint de ‘raadmagnum’ wedstrijd. Maar liefst vijf deelnemers raden het jaar 2016 goed: Swantje, Willem Jan, Kees, Jacqueline en Gerard. Swantje schreef aanvankelijk als herkomst Süd Tirol, maar na het proeven van Château Le Bosq (Saint Estephe 2014) veranderde ze dat naar Bordeaux. Bingo! Uitgepakt bleek het te gaan om Château Carlmagnus 2016 Fronsac. Ongeveer de helft van de proevers plaatsten deze wijn in Italië.

Peter van den Besselaar