Rob van Ginneken proefkampioen 2022/2023

By
513
Rob van Ginneken proefkampioen 2022/2023

Wie een proefwedstrijd moet samenstellen, heeft een zware druk op zijn schouders. Want je bent heel vatbaar voor kritiek. Willem Jan stelde zichzelf een onmogelijke opdracht: een wedstrijd waarin álle wijnen herkenbaar zijn. Rob van Ginneken pakte opnieuw het kampioenschap (zijn vijfde!), met voor het eerst een score boven de 100 punten. Superknap. Rob van Kalmthout scoorde maximaal bij de rode wijnen, eindigt als tweede. Eric Hoepelman staat opnieuw op het podium met een derde plaats. Felicitaties aan onze top drie. Zeven keer is een wijn 100% correct gedetermineerd: het land, de druif, de regio én het jaar. Proefkampioen Rob van Ginneken deed dat bij maar liefst drie van de tien wijnen.

De Jury

Uitslag

  1. Rob van Ginneken 104 punten
  2. Rob van Kalmthout 99 punten
  3. Eric Hoepelman 92 punten
  4. Gerard van Avendonk 79 punten
  5. Maarten Drop 66 punten

Heel knap samengesteld deze proeverij door Willem Jan Withagen. De verwachtingen zijn karakteristieke wijnen én druiven die herkenbaar zijn omdat we ze op onze proeverijen proefden. De volgende druiven stonden geblindeerd op de proeftafel, de volgorde is de mate waarin de wijn goed werd gedetermineerd: riesling, nebbiolo, sauvignon blanc, gamay, spätburgunder, tempranillo, bordeaux blend, verdejo, chardonnay, chenin blanc.

Harry van der Zanden kreeg een prijs als rode lantaarndrager.

Peter van den Besselaar

De gedronken wijnen:

54321
(0 stemmen. Average 0 of 5)