Nieuwjaarsreceptie: we beginnen 2023 met klassiekers

By
476
Nieuwjaarsreceptie: we beginnen 2023 met klassiekers

In de fantastische entourage van de kapel van Jan van Besouw hebben we een mooie nieuwjaarsreceptie gehad. Ik heb meer herinneringen aan de kleine anecdotes en verhalen op recepties dan de wijnen die we proefden. Voorzitter Eric Hoepelman heette leden, partners én 12 oud leden en partners welkom voor de meet & greet. Hij keek kort terug, bedankte Paul Heemskerk voor al zijn energie en bijdragen. Eric keek vooral vooruit. Naar kwalitatief mooie proeverijen. Naar een Italiaanse studiereis. Naar verbindende activiteiten.

Maar toch… ook op de bijeenkomst waarin het méér gaat om elkaar geluk te wensen en te ontmoeten dan om de wijn en spijs proeven we mooie wijnen. De raadmagnum was een cabernet sauvignon 2015 uit Zuid Afrika. Natuurlijk zijn de omstandigheden niet ideaal om te determineren, maar de proevers die dat wél deden zaten er flink naast. Meer dan de helft van de invullers dachten aan Frankrijk. Complimenten voor Leila en Charlotte die Zuid Afrika goed hadden. Charlotte van de Kalmthout won de prijs.

Proefnotities van twee wijnen van klassieke druiven

Chardonnay: Les Premises 2018 Côtes de Jura Domaine Baud

True to type chardonnay met wat mooie spanning en goede zuren

Pinot Noir: Spätburgunder 2018 Bürgstadt Hench

Wijn met goede vulling en finesse

We zijn het jaar mooi gestart.