Proeftermen

Proeftermen

Valerie Bollen verzamelde en beschreef de proefterminologie die we gebruiken om wijn te beschrijven.

 

Alles | A B C D E F G H J K L M O P R S T V W Z
Er zijn 7 termen in deze lijst die beginnen met de letter H.
Halfdroog
Een halfdroge wijn bevat tot 12 gram suiker per liter.

Halfzoet
Een halfzoete wijn bevat tot 45 gram suiker per liter.

Hap sap
Wanneer je een wijn proeft en meteen zin krijgt in een volgende slok. Fijne reflex. Typische bws-term.

Hard
Een harde wijn wordt gekenmerkt door veel tannines en weinig fruit.

Harmonieus
Een wijn is harmonieus of in harmonie wanneer er een balans is tussen de zuren, tannines, alcohol, suikers, eikenhout en overige smaken. Ook wel: evenwichtig.

Helder
Een doorzichtige wijn. Het tegenovergestelde van troebel.

Hout(erig)
Een wijn heeft hout of is houterig door het gebruik van eikenhout tijdens het rijpingsproces en wordt gekenmerkt door geuren van vanille, kokosnoot, kruidnagel en boter. Ook wel: eiken.