Californication: L.A. meets Brabant

By
107
Californication: L.A. meets Brabant

Op bezoek bij Angeleno winery

Wijnliefde is om te delen. Valerie Bollen verbleef in Los Angeles en bezocht San Antonio Winery en en Angeleno winery.

Wijnkelder Sir Dai Lee


Ze nam een kijkje in de kelder bij collectioneur sir Dai Lee. De eerste proeverij in ons jubileumjaar staat in het teken van Californication. Valerie presenteerde aan de hand van wijn filmfragmenten:

Bottle Shock, Somm3, Sideways.

Na een Elzasser Cremant (knipoog naar de studiereis in april) proefden we om te beginnen popcorn, daarna twee chardonnay, drie pinot noir, drie zinfandel, shiraz en een blend alsvorens af te sluiten met Black Muscat.Het is een feit dat ik geen girls nights frequenteer, dus gaat er een wereld voor mij open: Chardonnay en popcorn blijkt een gouden combinatie: “This is one of my favorite snacks. The corn brings out the nutty flavors of the chardonnay, and the buttery aspect of the wine complements the richness of the buttered popcorn taste.”
Even snel gegoogled tijdens de proeverij en daar vond ik al een link. Voor wie dat vaker wil doen.


Gnarley Head Chardonnay 2017 Central Coast

Mooie geur, herkenbaar chardonnay. Goede  balans, mooie zuren en een bittertje. Toos benoemt perzik.
Pedroncelli Chardonnay 2017 Dry Creek Valley, Sonoma County

Wat minder geur, maar wel veel body en kracht, karaktervol. Klein bittertje in de afdronk.
Toos benoemt hier meloen.


MacMurray 2016 Pinot Noir, River Valey, Sonoma Coast

De mooiste pinot noir uit een serie van drie (mijn smaak uiteraard). Angelique benoemt pruimen en kruidigheid. Die kruidigheid bevalt mij ook, er zit zelfs wat anijs
in de geur. Prettig bittertje in de smaak. Zinfandel is een druif die we nogal eens herkennen. Dat was in deze proeverij iets minder het geval kreeg ik de indruk. Zinfandel is de veelzijdige, fruitige druif van Californië. Smaakt naar zwarte bessen, soms naar metaal. Flink wat structuur en kan glorieus weelderig zijn. Soms gewoon zoet en jamachtig. Genetisch hetzelfde als de Zuid Italiaanse primitivo.


De Francis Coppola Diamond Collection Zinfandel 2017 uit Amador County voldoet aardig aan deze omschrijving. Goede balans, zegt RobK. Mijn aantekeningen: kersen en cassis, heerlijke voluptueuze smaak, rondeur.
Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2016 uit Lodi heeft dik fruit en groene paprika, zegt Eric. Ik ruik iets chemisch dat ik niet kan thuisbrengen, cassis, een zoetje en wat rubber.Pedroncelli Zinfandel 2017 uit Dry Creek Valley heeft niet alleen Zinfandel, maar ook 19% petite syrah. Of het daar nu aan ligt? Dit vind ik de mooiste Zinfandel. Hans ruikt gerookt vlees en vooral roos. Eric benoemt melkchocolade. De wijn is flink donker en ondoorzichtig. Aanvankelijk een wat onbestemde geur maar eenmaal belucht drinkt de wijn heerlijk.


Een proeverij die we niet vergeten, Valerie.