Werkavond: nieuwe impulsen geven aan kwaliteit

By
60
Werkavond: nieuwe impulsen geven aan kwaliteit

Tijdens de werkavond is een dialoog gevoerd om nieuwe
impulsen te geven aan de kwaliteit van de proeverijen. Het bestuur wil méér
accent leggen op kwaliteit en kennisvergroting. We proefden ontdekkingen van de
leden.

Trouvailles

Klevener de Heiligenstein 2011, Domaine Dock, Alsace

De druif is bijna weggeweest, er waren nog maar enkele
hectares. Maar deze autochtone druif is gelukkig weer opnieuw aangeplant in de
Elzas. In de neus veel fruit (abrikozen, perzik) en bloemetjes. Heel prettig
glas wijn met een klein zoetje en veel rondeur.

Lagrein 2008, Linticlarus, Tiefenbrunner, Alto Adige

Cederhout duidelijk te ruiken in een neus waar ik heel
vrolijk van raak, wat een rijkdom! Laurier en wat rood fruit. Prachtig glas
wijn met héél zacht rood fruit, een fluweeltoets, licht zoethout.

Cannonau
di Sardegna 2008 Riserva, Antichi Poderi Jerzus, Sardegna

Zwarte bes, gestoofde kers, veel fruit, wat mineraal en
drop-associatie in de gearomatiseerde neus. Voor mij de meest verfijnde wijn
van de proefavond, deze trouvaille uit Sardinië. Een geweldig voorbeeld van een
compleet uitgebalanceerde wijn.

Bopparder Hamm Mandelstein 2009 Riesling Spätlese Feinherb, Matthias
Müller, Mittelrhein

Zeer zuivere riesling, romig in de neus en elegant. Honing.
Excellente zoet/zuur balans. Genieten!